Úvod » Zajímavosti

Mistrovství ČR mládeže v agility 2014

publikováno 01.09.2014 (aktualizováno 07.09.2014)

Mistrovství ČR mládeže v agility se letos bude konat o víkendu 6. a 7. 9. v Píšťanech. Na této velké akci samozřejmě nemůže chybět ani zastoupení z našich řad :)

Někteří z nás mají to štěstí (věkové) a především schopnosti a dovednosti, že se mohou zúčastnit pro ně vrcholu sezony 'Mistrovství ČR mládeže v agility 2014". Tento rok se toto mistrovství koná v nedalekých Píšťaněch - Litoměřice :-).

Na tomto mistrovství se soutěží samozřejmě ve velikostních kategoriích pejsků (large, medium a small), ale také ve věkových skupinách psovodů (děti a mládež). Další odlišností od klasických závodů je ta, že mládež neběhá pouze běhy jednotlivců, ale také družstev. Pro Ty z Vás, kteří neví, jak to na takových velkých závodech chodí, je tu malé shrnutí. Mistrem ČR mládeže (dětí) se stává ten, který zaběhne oba dva běhy (jumping a agility) s nejméně trestnými body a v nejrychlejším čase a to vše v součtu obou běhů. To samé platí i pro družstva, také jsou dva běhy, ovšem ve družstvě jsou 4 týmy a z toho se vždy berou výsledky tří nejlepších ve družstvu.

Tento víkend bude pro některé z našich řad velká a možná poslední šance uspět na tomto mistrovstí mládeže. Samozřejmě je tu stále šance bojovat poté v řadách dospělých ;) Koho se ale tento týden nejvíce týká? Komu budeme držet palce? Od nás tu bude již tradičně Janča Mikulová se svými šeltičkami, která běhá v kategorii small (A2, se splněným přestupem již do A3 (h5)) a dále nás bude reprezentovat také Zuzka Staňková s Dášenkou v kategorii medium (A2). Obě holky budou běhat za mládež, do dětí je již opravdu nevezmou :-p.

 

Doufám, že se Vám holky víkend vydaří podle Vašich představ, ale především si užijete krásné dny se svými pejsky a namotivuje Vás to na sobě neustále pracovat a zlepšovat své schopnosti a dovednosti. DRŽÍM PALCE! Hodně štěstí (yn) (&)

 

1. den za námi

A jak to holkám šlo? Vzaly to opravdu zodpovědně a daly do toho maximum, musím je mooooc pochválit :) Běhala s nadšením, radostí z úspěchů se radovaly, z chybiček se poučily. A nejlepších výsledků dosáhla Janča, kde s oběma holkama doběhla čistě družstvo a další členové s chybičkou a diskvalifikací. Ovšem je z toho 4. místo, tedy ideální umístění pro zítřejší finále! :)
Další skvělý výsledek vyběhla Janča s Brinie v jednotlivcích, kde zaběhla čistě na 10. místě, což bude taktéž velmi nadějný výsledek na zítřejší finále. Držte palce a nejen na tyto součty. Protože ostatní pejsci mají šanci i na umístění v jednolivých bězích ;)

 

2. den za námi

A jak to šlo další den? Ještě o fous lépe ;-) Zuzka si zaběhla svůj nejlepší běh víkendu při soutěži družstev. Janča, která startovala s oběma šeltičkama v jednom družstvu small a to ze 4. místa měla velké šance na medaili! A jak to dopadlo? První ze čtyř týmů běžela Janča s Brinie, bohužel se hned na začátku parkuru diskvalifikovala. Co to znamenalo pro ostatní členy? Všichni musí zaběhnout, jelikož jen jeden nejhorší výsledek ze čtyř se škrtá. A všechny tři holky i s Jančou a Colí to zvládly úžasně! Colinka dokonce měla druhý nejlepší čas ze všech small pejsků. Družstvo tak získalo stříbrnou medaili z tohoto běhu! A v součtu dosáhly holky na 3. místo ve družstvech small na MČR mládeže a dětí! (h5) 
Poté se běhali jednotlivci. Janča nejprve běžela s Colinkou, která byla bohužel po minulém dni diskvalifikovaná. Ovšem tento běh se holkám vydařil a doběhli ho krásně rychle a čistě. Díky tomu si Janča odváží i 3. místo z agility jednolivců juniorů! Další běhy se už holkám nevydařily, přesto si myslím, že tento víkend byl na cenné medailičky plodný :-)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Jájík | 02.09.2014 8:40
krásné, ty víš jak člověka dojmout , zázemí napeče a víkend uteče , také doufám, že si to obě děvčata užijí a budeme jim mooooc držet pěsti, trenýrku mají skvělou ten ještě nějaké to štěstí

Aktualita

Květnové neoficiální agi závody 2024
V pátek 10. 5. 2024 se uskuteční Tréninkové závody pro začátečníky. Propozice ZDE V neděli 12. 5. 2024 se uskuteční AGi Kelli závody 2024 pro začátečníky, ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz